Известие

Collapse
No announcement yet.

Темпомат за 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Темпомат за 147

За тези които нямат тази екстра:
    Как си го направих аз: Алфа 147 1.9 JTD.
    Нямам окабеляване за темпомат,не е проблем 4 кабела от компа до волана ,лостче от 147 оригинално.На жълтия на лостчето +12 след контакт,оранжевия към 53 краче на компа,зеленото към 55 краче,червено към 56 краче,и синьо към 57 краче.Ако не сте със стоп машинка с 4 кабела не е проблем - от оранжевия кабел или 53 краче на компа пускате кабелче към 54 краче на компа и изтривате ако е записана грешка Р0703.Всичко работи и е голямо удоволствие при шофиране.Пиновете за компа си намираме от стара букса за компютър EDC15c7 от автоморга.
    Last edited by west421; d.m.y г., 17:52.
    Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
    Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
    Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

А имаш ли схемата на компа случайно.
    Че ще минавам същата процедура а нещо не мога да я намеря в нета.
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
      А имаш ли схемата на компа случайно.
      Че ще минавам същата процедура а нещо не мога да я намеря в нета.

M10 e ECU - то.
      H7 e ръчката за темпомата.
      I30 е контактния блок на спирачката.
      I31 e контакта на съединителя.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Нещо такова ли?
        Attached Files
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Благодаря ви!

Comment

Колеги, предстои ми и на мен поставянето на темпомат, като преди това трябва да пусна окабеляване от ECU-то. От къде точно успяхте да вкарате кабела от към двигателя за да влезе вътре до волана. И за да сложите пиновете, разглобявахте ли самата букса на ECU-то, там има ли някакви особености?

Comment

Само да попитам тъй като не съм много вещ в четенето на схеми .
              На 54-ти пин трябва ли да има постоянни 12 волта.Спрямо схемата ми изглежда че по 54 винаги текат 12 волта(влизат 12 в постоянно затворената стоп машинка и като излязат според схемата влизат в 54).Ако е така трябва ли наистина да се прави мост с 53 където ако следваме логиката също май ще има 12 волта когато сме на ON.

При мен се оказа че нямам окабеляване за автопилота но съм със стоп машинка с 4 крачета - но буксата която влиза в нея е само с 2 пина ..... това дали променя нещо схемата ?

Мерси

Comment

Ако направиш мост между пинове 53 и 54, темпоматът ще работи винаги, когато е включен и няма да се изключва при натискане на спирачката (какъвто е замисълът).
                Поради това е по-добре да реализираш нещата, както е по схемата.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Реализирахме нещата както е по схемата която ти си пуснал , но автопилота не сработи защото постоянно дава грешка P0703 дори веднага след като я изтрия .
                  Стоп машинката е тествана и работи но на пин 54 не идва 12 волта , а по схемата изглежда че трябва да има постоянно захранване от 12 волта( това правилно ли е ?)

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                    Реализирахме нещата както е по схемата която ти си пуснал , но автопилота не сработи защото постоянно дава грешка P0703 дори веднага след като я изтрия .
                    Стоп машинката е тествана и работи но на пин 54 не идва 12 волта , а по схемата изглежда че трябва да има постоянно захранване от 12 волта( това правилно ли е ?)
                    Ако стоп машинката работи и е свързана правилно, на пин 54 трябва да има постоянно +12V, когато не е натисната спирачката и да изчезват, когато е натисната.
                    Вероятно в това е причината за да не работи.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря явно там ни е грешката.
                      Просто гледайки схемата реших че стоп машонката по подразбиране си отива в 54 .
                      Но явно при мен няма окабеляване и 2рия пин от стоп машонката не отива в 54 а някъде другаде и затова имам постоянен P0703

Ще пуснем 1 кабелче от стоп машинката до 54 и като изтрием грешката предполагам че ще сработи защото всичко друго е свързано и проверено....

Благодарско отново

Comment

Working...
                      X